Speciaal voor jou geselecteerd..

Dokter Molly Info Icon Voorlichting   |   Dokter Molly Party Support Icon Party Support   |   Dokter Molly Harm Reduction Icon Harm Reduction   |   Dokter Molly Recovery Help Icon Recovery Aid

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

"als we ons met bewustzijnveranderende middelen bezig houden, zijn we in werkelijkheid onze lichaamseigen processen aan het beinvloeden."

Dokter Molly Avatar
Doktermolly.nl heeft haar focus ten eerste gericht op het verschaffen van de juiste informatie, voorlichting en de daarbij horende support en supplementen. Voorkomen is beter als genezen en voorlichting geven we liever als hulp bij recovery. Maar als we ons met bewustzijnveranderende middelen bezig houden, zijn we in werkelijkheid invloed aan het uitoefenen op de stofjes (o.a. neurotransmitters, amino-zuren, vitaminen en mineralen) in ons lichaam. 


Wanneer we deze lichaamseigen processen beinvloeden, door er zelf substanties ("drugs") aan toe te voegen ervaren we de fijne ervaringen die we allemaal delen onder invloed van deze middelen. Op lichamelijk niveau gebeurd er echter meer. Omdat de ingenomen substantie door het lichaam moet worden afgebroken, onstaan er "vrije radicalen". Dit zijn afval producten van het verwerkingsproces en deze zijn "neurotoxisch". Dit wil zeggen dat als deze "vrije radicalen" niet op de juiste manier worden opgeruimd door het lichaam, zij een destructieve uitwerking hebben op alle cellen waar ze mee in aanraking komen. In een gezond lichaam, van iemand die geen drugs tot zich neemt, vinden we ook vrije radicalen. Deze komen o.a. van ons eten, of bijvoorbeeld door cosmetica of zelfs de vervuilde lucht die we in ademen. Gelukkig heeft het lichaam hier een verdedegings mechanisme tegen, dat wij kennen als "anti-oxidanten".  Ook anti-oxidanten vinden we van nature in ons lichaam, ons lichaam maakt deze voor deel ook zelf aan, maar het overgrote deel halen we uit onze voeding en/of supplementen. Wanneer de aanwezigheid van toxische stoffen(vrije-radicalen) niet groter is dan de voorraad anti-oxidanten kan het lichaam deze kostenloos opruimen. Maar wanneer er een overschot aan vrije radicalen in het lichaam ontstaat, merken wij hier de gevolgen van als de vermoeidheid/brakheid de dagen na gebruik. Soms denken we dat het wel mee valt, omdat we "alleen wat moe zijn" of misschien wel helemaal geen after effect ervaren. Maar het lichaam is niet berekend op de grote overvloed van vrije radicalen die de niet-lichaamseigen stoffen veroorzaken, en wanneer we dus niet de juiste maatregelen nemen, brengen we onszelf iedere keer weer een klein beetje schade toe. Ons lichaam is van nature oer en oer sterk, en zo kan het jaren duren voordat we ook maar iets merken van de tekorten die heel langzaam zijn ontstaan over het verloop van tijd. 

Door ons lichaam tijdig van de juiste voedingstoffen, anti-oxidanten en mineralen te voorzien in de periodes waarin we die had hardste nodig hebben, kunnen we in de eerste plaats onze vermoeidheid/brakheid tot een minimum beperken. Maar wat nog veel belangrijker is, is dat we hierdoor de kans op overbelasting van het gestel, met daaruit volgend mogelijk schade, aanzienelijk verkleinen! Ook wanneer we door overmatig gebruik van één of ander substantie over een langere periode bepaalde lichaamseigen vooraden hebben uitgeput, kunnen we de condities hiervan aanzienelijk verbeteren door middel van het lichaam de juiste voedinstoffen e.d. toe te dienen. Uiteraard zijn er altijd grenzen, en neemt de kans op onomkeerbare schade toe naarmate er over langere tijd niet word geanticipeerd op de overbelasting d.m.v. een overvloed aan vrije radicalen. Hierdoor is het extreem belangrijk dat iedereen die zich met bewustzijnveranderende middelen bezighoud ervan op de hoogte is wat er intern gebeurd.
En deze kennis delen, dát is Molly's Missie..

Klik hier om verder te lezen over Molly's Missie.