Cannabis/Tabak

In Het Kort:

Ook bekend als: Error-joint, Voorgedraaide, Jonko, Stickie, Spliff, Bats
Heet eigenlijk: Cannabis en Nicotina Rustica
Prijs: Een voorgedraaide joint is verkrijgbaar vanaf €3,-

Bij oraal gebruik:
Effect duur: 2 tot 6 uur                                               (wat maakt het verschil?)
Come down: Gemiddeld tot 2 uur na gebruik
After effect: Bij overmatig gebruik tot 21 dagen!
Half-life: Nicotine max. 1 uur, Cannabis 2 tot 4 uur                (wat is 'half-life'?)
Aantoonbaar in je - bloed: tot 3 dagen
                             - urine: tot 5 dagen
                             - speeksel: tot 3 dagen

Benodigde tijd om te herstellen: 14 dagen! Bij voorkeur een maand..

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Bekijk prijs voordat u kunt bestellen. Wat is dit?

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!

Productbeschrijving
Details

"weet wat je neemt"

Hoe herken ik het:

De combinatie van wiet en tabak komen we in Nederland voornamelijk tegen als de voorgedraaide joint in de coffeeshops. Daarnaast verkiezen veel wiet gebruikers ervoor om tabak met hun wiet te vermengen. Een joint die de combinatie van wiet en tabak bevat herken je aan de volgende eigenschappen. De joints zijn meestal wat dikker, en neigen meer naar een bruine kleur (niet te verwarren met ongebleekte vloei). De as die van deze joints af komt is lichter van kleur en de geur kenmerkt zich door de scherpe tabaksrook gecombineerd met de 'groene' geur die vrij komt bij de verbranding van wiet. Joints die tabak bevatten gaan in tegenstelling tot hun pure variant minder lang mee omdat deze door blijven branden als je hem neerlegt. 

Waarschuwing van Doktermolly.nl!

De combinatie van wiet en tabak in een joint word ook wel 'de error joint' genoemd, en dit is niet voor niks. Tabak en wiet zijn twee compleet verschillende substanties die een geheel eigen uitwerking op het lichaam hebben. In Nederland, en andere landen van Europa zoals bijvoorbeeld Spanje, is het mixen van wiet en tabak zo normaal geworden dat men vaak raar opkijkt als iemand een joint met enkel wiet daarin rookt. Toch zijn er enorm veel nadelen aan het mengen van wiet en tabak en worden de gezondheids risico's aanzienelijk vergroot. Doordat de uitwerking van deze twee substanties veelal precies het tegen over gestelde proces in werking zetten in ons lichaam ontstaat er een soort conflict situatie. Meer hierover in de column: Wat doet het met me?


"weet wat er (op de achtergrond) gebeurd"

Wat doet het met me?

Door tabak aan wiet toe te voegen, komt er een geheel ander effect tot stand. Een effect dat veel meer nadelen met zich meebrengt dan dat men enkel wiet zou roken. Het meest voor de hand liggende probleem is de nicotine die zich in de tabak bevind, alsmede de (honderden) giftige stoffen die zijn toegevoegd om het tabaksproduct te maken zoals het is. Nicotine is één van de meest verslavende substanties ter wereld, en door dit aan wiet toe te voegen creeëren we een extreem verslavend product. Daarnaast, zoals eerder genoemd, hebben wiet en tabak compleet verschillende eigenschappen en zetten zij ook compleet verschillende processen in stand. Om er enkele te noemen: Tabak is een stimulant, je hart gaat er sneller van kloppen, je bloeddruk word opgevoerd terwijl je bloedvaten vernauwd worden. Wiet daarin tegen zorgt voor een kalmere hartslag en gemoedstoestand (uitgezonderd als je panicked maar dat doe je zelf, niet de wiet), je bloedvaten verwijden waardoor je bloeddruk enigsinds lager kan worden. Een ander tegenstrijdig proces is dat tabak de honger onderdrukt, en wiet dit juist versterkt.

In de nabije toekomst zullen we nog uitgebreid ingaan op alle tegenstrijdige processen maar aan de hand van deze voorbeelden zijn al aardig wat contradicties op te merken. Omdat nicotine zo'n enorm korte half-life heeft creeërt deze een crash na 20 tot 30 minuten. Cannabis heeft zeker 15 minuten nodig om tot zijn volledige effect te komen en hierdoor ontstaat de drang om meer te roken al vanaf het moment dat de wiet nog maar net is ingewerkt. Wanneer je wiet en tabak combineert zal het gevolg dan ook zijn dat je veel meer rookt, en de joint meestal aan 1 stuk doorgerookt word omdat het constante verlangen naar nicotine bevredigd moet worden. Wanneer je enkel wiet rookt is deze drang er niet en als we door niet overmatig te gebruiken de tolerantie voor wiet laaghouden is de hoeveelheid wiet die in een tabaksjoint gaat genoeg om meerdere sessies van te roken. Een bijkomend voordeel is dat een joint enkel gedraaid met wiet lekker blijft smaken ook al leg je hem twee dagen weg. In tegenstelling tot een tabaksjoint die na het opnieuw aansteken vaak naar asbak smaakt.

- Tabak maakt wiet extreem verslavend, zonder geeft controle over je gebruik
- Gebruik is nóóit zonder risico's, zorg dat je ze minimaliseert!"Tips van Molly!"

Do's

- Wiet komt beter tot zijn recht wanneer je het puur rookt. Nicotine geeft je inderdaad een rush maar 'killed' het werkelijke effect!
- Zorg dat je voldoende de gelegenheid hebt om uit te rusten na je ervaring. Alleen in rust kan herstel plaatsvinden!
- Voorzie je lichaam van de juiste voedingstoffen. Voor, na en tijdens gebruik!
- Zorg dat je lichaam voldoende vitaminen, anti-oxidanten en mineralen heeft, en behoud!

Om dit te realiseren, adviseerd Doktermolly.nl de volgende health-support:

"Waarschuwingen!"

Dont's

- Tabak mengen met wiet, de gezondheidsrisico's worden hierdoor aanzienelijk vermeerdert 
- De drang naar nicotine proberen te bevredigen door meer wiet te roken, hierdoor consumeer je aanzienelijk meer wiet!
- Lang doorgaan zonder eten (en/of drinken). Voorzie je lichaam van de juiste voedingstoffen. Voor, na en tijdens gebruik!
- Voortgezet gebruik zonder slaap, vermeerderd de schadelijke effecten. Haal dus geen 'nachten door'!Beoordelen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Cannabis/Tabak
Eigen tags
Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wat je niet wist over..

Deze pagina, is 'under-contruction'

Wanneer gebruik ik te veel?

Deze pagina, is 'under-contruction'